Ingrediente
- 400 g hribi
- 1 ceapă mică
- 1/2 ardei capia
- 2 linguri cremă de brânză
- 50 g parmezan
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
- 1 linguriță ierburi de grădină
- 1 lingură ulei de măsline
- pătrunjel verde
- Pentru ouăle poșate:
- 3 ouă
- 1.5 litri apă
- 2 linguri oțet
- sare
Mod de preparare
Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii.
Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și hribii și îi inăbuși 3-4 minute, apoi adaugi și ardeiul. Amesteci, îi sotezi 1-2 minute, apoi torni o căniță de apă. Presari sare, piper, ierburile de grădină și amesteci totul. Dai focul potrivit, acoperi tigaia cu un capac și lași să scadă lichidul. Adaugi vinul, lași să se evapore alcoolul, apoi pui și crema de brânză. Amesteci până se dizolvă complet. Adaugi parmezanul ras și amesteci ușor. După ce se topește oprești focul.
Între timp pregătești ouăle poșate:
Într-o cratiță mai înaltă pui apa cu oțetul și sare. Când apa începe să clocotească, dai focul la mic. Spargi primul ou într-o căniță. Cu un tel amesteci în apă și formezi un vârtej. Dai drumul ușor oului din cană, îl lași să fiarbă la foc mic, cam 3 minute și jumătate. Îl scoți cu o paletă. La fel procedezi și cu celelalte ouă. Așezi ouăle peste soteul de hribi fierbinte, iar deasupra presari pătrunjelul tocat mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|