Ingrediente
- 600 grame de pulpă de porc
- 400 grame de mazăre
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1/2 țelină mică
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă mare
- 2 roșii
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură încărcată de pastă de tomate
- ulei pentru călit carnea
- ulei pentru călit ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se acoperă bine cu apă rece și se lasă la fiert. Când este cazul, se spumuiește și se completează cu apă caldă, dacă scade prea mult.
Între timp, se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie rondele. Ceapa se curăță, se șterge cu un prosop de hârtie, după care se taie (mai mare) și se topește într-o crăticioară, în care ați pus în prealabil câteva linguri de ulei.
Roșiile se spală, se taie bucăți mai mari și se topesc și ele puțin în aceeași crăticioară în care ați topit ceapa.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.
Mazărea se clătește și se pune la fiert pentru 8-10 minute, după care se strecoară și se aruncă apa în care a fiert.
Când carnea a fiert (verificați înțepând cu o furculiță) adăugați legumele tăiate și cei 3 căței de usturoi. După câteva clocote, mai adăugați mazărea și ceapa cu roșiile tăiate și la urmă adăugați pasta de tomate.
Mai lăsați mâncarea pe foc încă două-trei clocote, după care condimentați cu sare și piper, adăugați mărarul tăiat fin și opriți focul de la aragaz. Acoperiți oala cu un capac și după un sfert de oră, puteți servi mâncărica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare, cu pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|