Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
7 Oct 2017 | 7245 vizualizari
Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Pulpa de porc este carnea cea mai fragedă și mai bună la gust. În plus, în combinație cu orice legume, constituie un fel principal gustos și sățios.

Ingrediente

  • 600 grame de pulpă de porc
  • 400 grame de mazăre
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 2 roșii
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură încărcată de pastă de tomate
  • ulei pentru călit carnea
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se acoperă bine cu apă rece și se lasă la fiert. Când este cazul, se spumuiește și se completează cu apă caldă, dacă scade prea mult.

Între timp, se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie rondele. Ceapa se curăță, se șterge cu un prosop de hârtie, după care se taie (mai mare) și se topește într-o crăticioară, în care ați pus în prealabil câteva linguri de ulei.

Roșiile se spală, se taie bucăți mai mari și se topesc și ele puțin în aceeași crăticioară în care ați topit ceapa.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Mazărea se clătește și se pune la fiert pentru 8-10 minute, după care se strecoară și se aruncă apa în care a fiert.

Când carnea a fiert (verificați înțepând cu o furculiță) adăugați legumele tăiate și cei 3 căței de usturoi. După câteva clocote, mai adăugați mazărea și ceapa cu roșiile tăiate și la urmă adăugați pasta de tomate.

Mai lăsați mâncarea pe foc încă două-trei clocote, după care condimentați cu sare și piper, adăugați mărarul tăiat fin și opriți focul de la aragaz. Acoperiți oala cu un capac și după un sfert de oră, puteți servi mâncărica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare, cu pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancarica de mazare cu carne

Postat de antici_gabytza

Mancarica de mazare cu carne

Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite,o prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin dupa care adaugam un pahar de apa(cat sa acopere carnea)lasam sa fiarba dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu galuste

Postat de sufletista

Mancarica de mazare cu galuste

Se spala carnea si se pune la fiert in apa cu sare,dupa care o prajim pe ambele parti Curatam ceapa,o tocam si o calim putin,adaugam ardeiul tocat,il lasam putin sa se caleasca cu ceapa,adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2017, 22:19
Buna!
la 07.10.2017, 22:21
Mulțumesc, Mimi!
la 07.10.2017, 23:03
la 07.10.2017, 23:05
la 07.10.2017, 23:09
Mulțumesc, Motănel!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking