Deliciu cu nuca si visine

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
5 Ian 2017 | 7535 vizualizari
Deliciu cu nuca si visine

Initial, am pornit sa fac prajitura ''Deliciu'' postata de Merisor, dar una am gandit, altceva am facut.....de inspirat m-am inspirat, dar am mai adaugat si de la mine...

Ingrediente

  • 300 g nuca taiata grosier
  • Blat de albusuri
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 6 linguri nuci macinata
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pt intins peste blat
  • 300 g crema de cacao sau finetti
  • Crema de galbenusuri
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri lapte
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 500 ml frisca ( am folosit smantana pentru frisca si frisca lichida)
  • 30 g cacao
  • Crema cu visine
  • 300 g piscoturi ( piscoturi facute de mine )
  • 440 g visine conservate
  • 2-3 linguri sirop in care au stat visinele
  • 4-5 pliculete cu ness

Mod de preparare

Am folosit o tava cu dimensiunile de 39/29 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul tavii, presaram cele 300 g nuca taiata grosier.

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat, amestecam faina cu praful de copt, nuca macinata cu pesmetul si apoi le incorporam in bezea, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia peste nuca taiata grosier, intindem bine compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe un blat de lucru sau pe o tava, intindem crema de cacao .

In vasul robotului, punem piscoturile si el maruntim, apoi adaugam visinele, 2-3 linguri de sirop si  nessul, mixam pana obtinem o pasta omogema. Acesta pasta o intindem peste blatul cu crema de ciocolata, lasam sa se raceasca bine.

Crema de galbenusuri : Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, adaugam laptele si punem la fiert pe baie de abur, pana se ingroasa bine, cca. 30 min la foc domol. Lasam sa se raceasca foarte bine. Intre timp, mixam smantana pentru frisca. Cand galbenusurile s-au racit bine, incepem sa incorporam frisca, putin cate putin, pana obtinem o crema omogena. Aceasta crema o intindem peste blat, oprim pentru ornat cateva linguri bune pe care le amestecam cu 30 g cacao. Crema de cacao o punem intr-un posh si ornam prajitura, deasupra presaram aschii de ciocolata, dam prajitura la frigider si o portionam a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu nuca si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deliciu cu nuca, ciocolata si visine

Postat de Valclaudia

Deliciu cu nuca, ciocolata si visine

Pentru inceput preparam umplutura/crema de nuca macinata: mixam albusurile cu un praf de sare si 15 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi nuca macinata si lasam crema...

Citeste continuarea

Deliciu cu nuci si visine bete

Postat de claudiaO

Deliciu cu nuci si visine bete

Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2017, 18:17
Prima sosită ,prima servită !
la 05.01.2017, 18:24
Ce combinatie combinatorie.....super mega extra bună!
la 05.01.2017, 18:37
Deliciu de deliciu .... vi'si'ne!
la 05.01.2017, 18:48
buna buna
la 05.01.2017, 18:53
Imi place mult combinatia pe care ai folosit-o!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking