Ingrediente
Pentru blat:
- 4 galbenusuri
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 10 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
Pentru crema:
- 3 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 150 gr unt
- 3 linguri nuttela
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 6 linguri de zahar
Mai avem nevoie de 6 portocale si bilute de ciocolata pentru decor.
Mod de preparare
Pregatim blatul.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 200 grade C 15 minute. Se lasa blatul la racit. Facem si crema. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul si nuttela. Crema va fi mai lichida, dar asa trebuie sa insiropeze blatul. Albusurile pentru bezea le batem cu zaharul.
Montam desertul astfel.
Blatul se taie bucatele sau se rupe si se pune in pahar sau bol. Deasupra turnam crema. Peste crema punem portocalele taiate cubulete. Deasupra punem bezeaua si decoram cu bilute de ciocolata. Un adevarat rasfat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu la pahar cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|