Deliciul copiilor

Postat de naomy in Mancare copii
11 Iun 2011 | 9444 vizualizari
Deliciul copiilor

Este un desert foarte usor de preparat ,gustos si pe placul copiilor .aceasta inventie a fost o inspiratie din partea copilasului meu intr-o dimineata cand ai serveam micul dejun( dorinta lui era ceva de genul) lapte caramel ,biscuiti cu budinca si frisca .Si apoi mi-a venit ideea cu marul trecut prin caramel .

Ingrediente

  • 9 biscuiti rotunzi
  • 9 feliute de mar taiate rondele(golden)
  • o budinca de vanilie( preparate dupa instructiunile de pe ambalaj)
  • caramel
  • 250 gr frisca montata
  • CARAMEL
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 ml frisca lichida 

Mod de preparare

Se topeste zaharul la foc mic pana primeste culoare maronie apoi adaugam  untul si amestecam pana se omogenizeaza ,luam vasul de pe foc si punem si frisca lichida (atentie la abur)amestecam pana se ingroasa si apoi il lasam putin la racit .   

Se pregatesc trei forme adanci de plastic sau pahare din plastic (eu am folosit cutii de iaurt reciclate) ,pe fundul lor se pune cate un biscuite apoi peste biscute asezam o feliuta de mar (pe care am trecut-o prin caramel pe o parte si pe cealalta) turnam budinca peste mar doar cat sa acopere marul si repetam operatiunea pana la ultimul strat care va fi acoperit cu foarte putina budinca deoarece va fi ornat cu frisca din belsug si caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciul copiilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "Deliciul copiilor"

Postat de jolygina

Tort "Deliciul copiilor"

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi punem galbenusurile, faina cu praful de copt, lingura de cacao si zaharul vaniliat. Punem intr-o forma rotunda si il coacem 20 de minute. Batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2011, 03:16
Va asigur ca este cu adevarat un delicul
la 11.06.2011, 10:22
ce bine arata
la 11.06.2011, 11:47
La cum arata cred ca e foarte buuun
la 11.06.2011, 12:32
ce draguuuutz
la 11.06.2011, 16:45
yammm

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking