Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)

Postat de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri
27 Sep 2014 | 5651 vizualizari
Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de smantana
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cartofii si ceapa se curata si se spala.Dupa care se rad cartofii, prin razatoarea mare.Ceapa se rade si ea, tot prin razatoarea mare. Se amesteca. Dupa se adauga:oul,faina,sare si piper,si smantana.Acum, trebuiesc toate bagate, o idee, la blender. Reteta originala spune ca ceapa si cartofii trebuiesc rase pe razatoarea mica, dar dupa mine nu mai simti cartofii, iar cu ajutorul blenderului poti alege cat sa le pisezi. De altfel, daca doriti, puteti de la inceput sa bagati, totul la blender.

Daca optati varianta mea, la sfarsit, veti avea o pasta in care se mai simt si cartofii.Dupa, se pune intr-o tigaie, putin ulei. Cand acesta e incins, se pune din compozitie, cu lingura.Se prajesc la foc mare, pe o parte si pe alta.Prajite se scot pe o farfurie, in care ati pus o hartie de bucatarie, care v-a absorbii uleiul in exces.Se servesc calde.Merg atat de bine cu smatana sau cu salata de cruditati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Friganele sarate cu mozarella si parmezan

Postat de RuxyRux

Friganele sarate cu mozarella si parmezan

Laptele caldut se toarna usor peste ouale batute cu mozarella si parmezan. Feliile de paine se inmoaie cateva secunde in compozitie, se scurg rapid si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv melcisori perechi din foietaj cu bacon si cascaval

Postat de merisor67

Aperitiv melcisori perechi din foietaj cu bacon si cascaval

Lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, apoi desfacem fiecare foaie și o întindem ușor cu sucitorul, pe folia în care a fost împachetată. Ungem foile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2014, 19:40
la 27.09.2014, 19:41
Ce bune cred ca sunt!
Trec reteta la favorite s-o incerc si eu
la 27.09.2014, 19:44
la 27.09.2014, 19:50
Mie sigur mi-ar placea
la 27.09.2014, 20:31

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking