Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)

Postat de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri
27 Sep 2014 | 5606 vizualizari
Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de smantana
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cartofii si ceapa se curata si se spala.Dupa care se rad cartofii, prin razatoarea mare.Ceapa se rade si ea, tot prin razatoarea mare. Se amesteca. Dupa se adauga:oul,faina,sare si piper,si smantana.Acum, trebuiesc toate bagate, o idee, la blender. Reteta originala spune ca ceapa si cartofii trebuiesc rase pe razatoarea mica, dar dupa mine nu mai simti cartofii, iar cu ajutorul blenderului poti alege cat sa le pisezi. De altfel, daca doriti, puteti de la inceput sa bagati, totul la blender.

Daca optati varianta mea, la sfarsit, veti avea o pasta in care se mai simt si cartofii.Dupa, se pune intr-o tigaie, putin ulei. Cand acesta e incins, se pune din compozitie, cu lingura.Se prajesc la foc mare, pe o parte si pe alta.Prajite se scot pe o farfurie, in care ati pus o hartie de bucatarie, care v-a absorbii uleiul in exces.Se servesc calde.Merg atat de bine cu smatana sau cu salata de cruditati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deruny ( Clatite ucrainiene de cartofi)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Traistute cu piept de pui

Postat de cris2711

Traistute cu piept de pui

Se pregateste aluatul dezghetat. Cubuletele de piept de pui se condimenteaza cu sare,piper  si boia. Cuptorul se incinge la 200 °C. Aluatul de foietaj se taie in patratele,vezi...

Citeste continuarea

Cartofi evantai la punga

Postat de Constelatialeu

Cartofi evantai la punga

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si apoi ii crestam in feliute (a cresta nu inseamna a felia). Condimentam cartofii pe toate partile.Taiem feliute ceafa afumata, la fel si cascavalul. Impanam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2014, 19:40
la 27.09.2014, 19:41
Ce bune cred ca sunt!
Trec reteta la favorite s-o incerc si eu
la 27.09.2014, 19:44
la 27.09.2014, 19:50
Mie sigur mi-ar placea
la 27.09.2014, 20:31

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking