Desert " Amor"

Postat de RuxyRux in Dulciuri
10 Mai 2011 | 6207 vizualizari
Desert " Amor"

Cu dedicatie, pentru aniversarea iubitei Cris...cu toata dragostea si prietenia!

Ingrediente

  • 2 cani si jumatate de orez prefiert( cana de lapte ca masura)
  • 10 linguri zahar
  • 1 cana de zahar pentru caramelizat
  • 2 plic vanilie
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja de la o portocala
  • un varf mic de cutit de condiment sofran de la Kotany
  • 2 cani lapte
  • 3 oua
  • 200 gr branzica Philadelphia
  • 1 lingurita rasa de condiment Amor( piper rosu, fragute,petale de trandafir, zmeura, coriandru si vanilie)

Mod de preparare

Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte sofranul pentru culoarea frumoasa, condimentele " Amor" pentru aroma si dragoste...apoi vanilia, batonul de scortisoara si coaja de portocala. Adaugam si zaharul. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Amestecam galbenusurile cu branza iar albusurile le batem spuma.

Cand orezul a fiert si s-a ingrosat, il dam deoparte 5 minute sa se mai raceasca putin.

Adaugam compozitia de branza si amestecam bine, iar mai apoi albusurile pe care le incorporam usor.

Intr-o tava de Jena, caramelizam zaharul ( o cana) adaugand si cateva linguri de apa de la inceput. E suficient cat sa isi schimbe putin culoarea nu e nevoie sa il ardem.

Asezam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade.

Servim in boluri, sau farfurii( putem taia numai cand se mai raceste).

Yamyyyyyyyyy!!!! Cu multa dragoste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert " Amor"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (85)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec de ciocolata si menta

Postat de RuxyRux

Chec de ciocolata si menta

Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu...

Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu miere si nuci

Postat de CameliaComan

Clatite pufoase reteta cu miere si nuci

Clatite pufoase reteta Pentru inceput amestecam ingredientele uscate(faina,zahar,sare praf de copt,jumatate lingurita de sare). Separam albusul de galbenus si apoi batem albusul spuma.Mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2011, 21:24
sunt prima la asa o bunatate
la 10.05.2011, 21:26
ce frumos din partea ta eu ii dau ei portia mea,daca tot aniverseaza
la 10.05.2011, 21:30
Ancuta si pe tine te servesc din toata inima
la 10.05.2011, 21:30
Ruxy plang de fericire ca am intalnit asa o femeie ca si tine,prietena iubitoare si generoasa Mersi mult draga Ruxy
la 10.05.2011, 21:30
Miti...esti o dulce stiu ca esti la dieta si-ti tin pumnii

Vezi toate comentariile (85)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking