Desert Baba cu rom

Postat de katty in Prajituri
11 Ian 2021 | 2472 vizualizari

Retete festive de iarna Literatura de specialitate atribuie paternitatea prajiturii Baba regelui Poloniei, Stanislas Leszczynski. Se pare ca acesta prajitura exista inca din 1600 si era o specialitate alsaciana. Regele a schimbat numele prajiturii dupa personajul Ali Baba. Patiserul Stohrer preia ideea si prezinta prajitura la Paris, unde a avut un mare succes, servindu-se in cafenele pariziene si in prezent. Se poate pune intr-o forma mare de guguluf sau in forme mici, individuale, conice. Se servesc cu frisca si fructe proaspete.  

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 11.01.2021, 17:45
Patru va rog !!! Sa am si pe maine ))
la 11.01.2021, 17:48
Ce frumos arata!
la 11.01.2021, 17:51
la 11.01.2021, 19:04
la 11.01.2021, 19:22
super
la 11.01.2021, 19:48
tare buna!
la 11.01.2021, 20:32
Ce frumoase sunt! Nici nu iti vine sa le mananci!
la 11.01.2021, 20:33
Minunat ti-a iesit!
la 11.01.2021, 21:05
Ei nu, Rocsi!Abia asteptam sa se raceasca!
la 11.01.2021, 22:36
Bune, bune!
la 11.01.2021, 23:06
Tare bune și aromate...!
la 11.01.2021, 23:20
la 12.01.2021, 06:45
super!
la 12.01.2021, 12:12
Delicioase!
la 14.01.2021, 14:34
Ioi, ce bine arata!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking