Desert baclava de post

Postat de mirela0911 in Prajituri
22 Noi 2020 | 6474 vizualizari
Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp sa fac baclava, le-a venit randul. Am renuntat la unt si am ales sa le fac de post. Foarte buna, singura problema e ca dau dependenta. Iei o bucata, mai iei una ... si tot asa. Se stie ca baclavaua este foarte dulce dar eu am redus cantitatea de zahar tocmai din acest motiv, pentru ca nu ne place chiar atat de dulce. S-a mancat ca pe banda rulanta. :)))

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • 500 g nuca macinata
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 1/2 lgt cardamom macinat
  • 400 ml apa
  • 350 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte.

Intr-o farfurie se pune uleiul pentru a-l avea la indemana.

Dupa ce s-au deezghetat foile de placinta, se numara cate sunt si in functie de aceasta le grupam in cate 2 sau 3 foi.

Se unge o tava de dimensiuea foilor de placinta cu ulei.

Se ia o foaie si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule, se pune a doua foaie, se unge din nou cu ulei apoi se pune peste cea de-a treia foaie. Se asaza in tava apoi se presara nuca deasupra. Trebuie impartita in 4 sau in functie de cate straturi se vor face.

Se continua cu unsul foilor cate 2 sau 3 si dupa fiecare se presara nuca. La final va ramane doar foile. Cu un cutit bine ascutit se va taia in patrate, romburi sau cum doriti. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana cand este frumos rumenita deasupra.

Intre timp se prepara siropul. Se puna apa impreuna cu zaharul la foc si se lasa sa dea cateva clocote, pana se dizolva zaharul si se obtine un sirop. se trage deoparte.

Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna siropul peste toata placinta. Se lasa cel putin 2 ore pentru a se absoarbe bine siropul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac trandafir cu mere

Postat de merisor67

Cozonac trandafir cu mere

Pregatim mai intai umplutura. Merele curatate de cotoare le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si amestecam in ele pana isi schimba culoarea...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2020, 17:51
delicioasa
la 22.11.2020, 18:01
Yami! Ce bună este!
la 22.11.2020, 18:40
Minunata!
la 22.11.2020, 18:57
Buna!
la 22.11.2020, 19:07

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking