Trigoane cu mere

Postat de merisor67 in Prajituri
7 Oct 2013 | 5617 vizualizari
Trigoane cu mere

Ingrediente

Pentru aluat de foietaj:

  • 200 gr unt
  • 9 linguri ulei
  • 11 linguri apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 400 gr faina

Pentru umplutura:

  • 350 gr mere rase
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co compozitie ca o smantana de groasa cu care vom unge aluatul.

Peste cele 9 linguri de unt, racite, adaugam un ou, sare, esenta si zaharul si omogenizam.

Adaugam cele 11 linguri de apa si incepem sa incorporam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. 

Framantam un aluat nelipicios si usor elastic pe care il intindem in foaie subtire pe masa de lucru.

Ungem jumatate din aluat cu jumatate din compozitia racita, pliem cealalta jumatate de aluat peste partea unsa, presam putin cu mana si ungem din nou si pliem, repetam aceasta operatie pana cand  terminam compozitia de uns si nu mai putem plia aluatul.

Acoperim aluatul cu o folie si il dam la rece 30 de minute pana cand se intareste compozitia cu care am uns.

Pentru umplutura: curatam merele de coaja si de interior si le dam pe razatoarea mare.

Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara si le lasam 10 minute pana se coloreaza frumos si se formeaza sirop, apoi adaugam grisul si ridicam de pe foc. Le lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe masa cu ajutorul sucitorului de aluaturi.

Foaia nu trebuie sa fie intinsa in strat prea subtire, cam cat grosimea degetului mic de dama.

Taiem foaia in patrate, asezam cate o lingura din compozitia de mere la mijlocul patratului, pliem capetele si le presam cu ajutorul unei furculite sa stea lipite.

Asezam trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade pentru 35 de minute.

Cand se racesc le pudram cu zahar dupa preferinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Trigoane cu mere caramelizate - Reteta video

Postat de scortisoara

Trigoane cu mere caramelizate - Reteta video

Radem merele, adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat, scortisoara apoi amestecam. Intr-o tigaie topim niste unt si adaugam apoi amestecul de mere. La foc mediu, amestecam continuu pana cand se...

Citeste continuarea

Trigoane cu mere

Postat de MotanLaOale

Trigoane cu mere

Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 10:13
Adica cate 3 de caciula ,nu-i asa?
la 07.10.2013, 10:15
Cleme, depinde de caciula cat e de incapatoare )
la 07.10.2013, 10:15
bune bune
la 07.10.2013, 10:15
buuune
la 07.10.2013, 10:16
ooo ce bunatate ai adus..ar merge acum vreo 2

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking