Trigoane cu mere si crema de vanilie.

Postat de lilik in Prajituri
4 Oct 2012 | 11548 vizualizari
Trigoane cu mere si crema de vanilie.

am pregatit aceste bunatati de aseara pentru micul dejun...am numai cuvinte de lauda pentru ele,dar ca sa va convinceti trebuie sa le incercati ;).

Ingrediente

  • 1 foaie dreptunghiulara de aluat de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 30 gr faina
  • 2-3 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru mere:
  • 2 mere
  • 1-2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri de apa
  • Pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Prima data pregatim crema:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,dupa care subtiem cu lapte.

Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa,apoi punem in alt vas sa se raceasca.

Curatam merele si le taiem cubulete,apoi le punem cu zaharul si cele 2 linguri de apa pe foc,iar cand scade toata apa punem scortisoara dupa plac si dam deoparte.

Adaugam merele peste crema de vanilie si amestecam,apoi lasam sa se raceasca.

Scoatem foaia de aluat din frigider si o taiem in 6-8 patrate.

Pe jumatate din patrat,pe diagonala punem 1-2 linguri de crema cu mere,apoi inchidem in forma de triunghi si sigilam la capete cu o furculita.

Procedam astfel pana terminam aluatul.

Amestecam mierea cu laptele pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu o pensula ungem fiecare trigon in parte.

Punem trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200° timp de 15-17 minute.

Le coacem in 2 ture pt ca aluatul are nevoie de spatiu sa se umfle.

Servim trigoanele delicioase presarate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere si crema de vanilie." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Postat de rocsi_1612

Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...

Citeste continuarea

Prajitura cu nectarine (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura cu nectarine (reteta video)

In primul rand punem untul si zaharul intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam bine pana obtinem un fel de crema. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, smantana si la sfarsit faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2012, 11:41
la orice ora as manca trigoane
la 04.10.2012, 11:43
Pai atunci vino repejor,ca pun si de
la 04.10.2012, 11:46
aduc eu cafeaua daca imi ai si mie
la 04.10.2012, 11:49
Angy poti venii si fara cafea ca tot iti dau
la 04.10.2012, 12:02

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking