4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
am pregatit aceste bunatati de aseara pentru micul dejun...am numai cuvinte de lauda pentru ele,dar ca sa va convinceti trebuie sa le incercati ;).
Ingrediente
Mod de prepararePrima data pregatim crema: amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,dupa care subtiem cu lapte. Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa,apoi punem in alt vas sa se raceasca. Curatam merele si le taiem cubulete,apoi le punem cu zaharul si cele 2 linguri de apa pe foc,iar cand scade toata apa punem scortisoara dupa plac si dam deoparte. Adaugam merele peste crema de vanilie si amestecam,apoi lasam sa se raceasca. Scoatem foaia de aluat din frigider si o taiem in 6-8 patrate. Pe jumatate din patrat,pe diagonala punem 1-2 linguri de crema cu mere,apoi inchidem in forma de triunghi si sigilam la capete cu o furculita. Procedam astfel pana terminam aluatul. Amestecam mierea cu laptele pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu o pensula ungem fiecare trigon in parte. Punem trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200° timp de 15-17 minute. Le coacem in 2 ture pt ca aluatul are nevoie de spatiu sa se umfle. Servim trigoanele delicioase presarate cu zahar pudra. Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere si crema de vanilie." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de rocsi_1612
Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...
Citeste continuareaPostat de JamilaCuisine
In primul rand punem untul si zaharul intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam bine pana obtinem un fel de crema. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, smantana si la sfarsit faina amestecata...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|