Floricelele Nadinei din foietaj cu mere

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
6 Feb 2011 | 5713 vizualizari
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere

Din momentul cand Nadina a postat aceasta reteta http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html abia am asteptat sa am timp sa o fac. Este mult mai aromata decat cea cu rondele de ananas din compot. De asemenea este si foarte aspectuoasa. MULTUMESC NADINA !

Ingrediente

  • 1  pachet de aluat de foietaj feliat   10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii
  • 5 mere mari
  • zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • sucul de la o lamie
  • pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate, portocale pitice”kumquat”
 

Mod de preparare

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.

Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm.

Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.

Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.

Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.

Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.

Se usuca daca mai este nevoie o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.

Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc  la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.

Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.

Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricelele Nadinei din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresă a la Merișor

Postat de panacris

Negresă a la Merișor

Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt. In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2011, 09:46
Imi place!
Bravo, si tie si Nadinutei.
Buna dimineata!
la 06.02.2011, 10:06
Si eu m-am indragostit de ele la prima vedere...arata fantastic felicitari iar portocalitele sunt atat de scumpe
la 06.02.2011, 13:01
foarte frumoase sunt floricelele si ce imi plac portocalele alea micute
la 06.02.2011, 13:31
ti au iesit super
la 06.02.2011, 14:55
Gaby
Ruxy ( daca ai stii ce aromate sunt portocalele pitice!!!)
Rocsi
LUK

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking