Ingrediente
- 1 aluat de foietaj congelat 450 g (doua foi in cutie)
- 5 mere
- 10 linguri zahar
- 2 pahare cu apa
- 5-6 lingurite de scortisoara macinata
- zahar pudra
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare
Se decongeleaza aluatul de foietaj (nu de tot, se lucreaza foarte greu )
Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul cotorului de la mar.
Se taie feliute marul si se pune sa dea 2- 3 clocote in apa cu putin zahar si sucul de la 1 lamaie (nu foarte mult timp ca se zdrobesc)
Se desface foaia de aluat, se presara zaharul si scortisoara macinata. Se trece cu sucitorul putin peste foaia cu zahar pentru a se impregna mai bine zaharul in foaie.
Se taie in patrate, mie dintr-o foaie mi-au iesit 9 bucati, deci dintr-o portie va ies 18 (pregatiti de la inceput 2 portii, se vor topi foarte rapid).
Fiecare patrat se taie la colturi in forma de L (vezi poza 3) la toate 4 colturile. Se aseaza cate o felie de mar (fiert si racit) se aduna cele 4 colturi si se unesc la mijloc (vezi poza 6).
Va rezulta o floare ce se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se dau la cuptor pentru 10-15 minute .
Se pudreaza cu zahar pudra
Vorba lui Lena "Cred ca este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am facut vreodata - 3 ingrediente+1 ora si aveti un desert frumos si delicios."
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|