Floricele din foietaj cu mere

Postat de nadina73 in Dulciuri
19 Ian 2011 | 7519 vizualizari
Floricele din  foietaj cu mere

Ideia este preluata de aici http://www.lalena.ro/293-reteta-ananas-in-foietaj.html. Am pregatit o portie, s-a topit atunci rapid. Dupa 3 ore,pregateam din noua aceeasi reteta dar cu portie dubla.Au papat piticii...am crezut ca li se va face rau.A doua zi dimineata , nu mai era nimic...

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj congelat 450 g (doua foi in cutie)
  • 5 mere
  • 10 linguri zahar
  • 2 pahare cu  apa
  • 5-6 lingurite de scortisoara macinata
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul de foietaj (nu de tot, se lucreaza foarte greu )

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul cotorului de la mar.

Se taie feliute marul si se pune sa dea 2- 3 clocote in apa cu putin zahar si sucul de la 1 lamaie (nu foarte mult timp ca se zdrobesc)

Se desface foaia de aluat, se presara zaharul si scortisoara macinata. Se trece cu sucitorul putin peste foaia cu zahar pentru a se impregna mai bine zaharul in foaie.

Se taie in patrate, mie dintr-o foaie mi-au iesit 9 bucati, deci dintr-o portie va ies 18 (pregatiti de la inceput 2 portii, se vor topi  foarte rapid).

Fiecare patrat se taie la colturi in forma de L (vezi poza 3) la toate 4 colturile. Se aseaza cate o felie de mar (fiert si racit) se aduna cele 4 colturi si se unesc la mijloc (vezi poza 6).

Va rezulta o floare ce se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se dau la cuptor pentru 10-15 minute .

Se pudreaza cu zahar pudra

Vorba lui Lena  "Cred ca este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am facut vreodata - 3 ingrediente+1 ora si aveti un desert frumos si delicios."

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Postat de RODIMUR

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...

Citeste continuarea

Desert tarta frangipane cu zmeura

Postat de simona72

Desert tarta frangipane cu zmeura

Aluat fraged pentru tarte: aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina,zaharul, praful de sare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2011, 23:28
prima cat sunt de frumoase super,Nadina
la 19.01.2011, 23:29
o idee buna
la 19.01.2011, 23:33
bune floricele
la 19.01.2011, 23:47
f bun
la 20.01.2011, 00:57
Vreau si eu o floare pana nu se termina
Avantajul pasarilor de noapte

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking