Foietaj cu mere si piersici

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
5 Apr 2013 | 9372 vizualizari
Foietaj cu mere si piersici

Aveam cateva mere uitate intr-un cos, un compot de piersici si 2 bucati de foietaj in frigider care mai aveau putin si expirau, si cum e post, am zis sa fac ceva bun si rapid!

Ingrediente

  • 2 bucati foietaj
  • 4 mere mari
  • 6 bucati piersici din compot
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita condimente pentru placinta cu mere Kotanyi

Mod de preparare

Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider.

Curatam merele si le taiem cubulete.

Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani.

Lasam sa se caramelizeze la foc mic.

Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.

Aluatul se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem apoi fructele caramelizate, feliutele de piersica apoi acoperim cu ce-a de-a doua foaie pe care am crestat-o din loc in loc cu un cutit.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Nu am uns aluatul inainte de a-l baga la cuptor pentru ca a fost un desert de post.

Dupa ce scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa cu miere.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini tort de clătite cu sos de capșuni

Postat de CameliaComan

Mini tort de clătite cu sos de capșuni

Mod de preparare clatite: Topim untul. Intr-un bol mare amestecam cu o lingura ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare). Mixam oualele cu laptele, esenta...

Citeste continuarea

Tort 26

Postat de CameliaComan

Tort 26

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 23:37
la 05.04.2013, 23:38
la 05.04.2013, 23:39
Minunat desert! Mai devreme am scos si eu foietajul din congelator pt dimineata
la 05.04.2013, 23:50
Kuki
la 05.04.2013, 23:50
Deyu

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking