Foietaj cu mere si piersici

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
5 Apr 2013 | 9387 vizualizari
Foietaj cu mere si piersici

Aveam cateva mere uitate intr-un cos, un compot de piersici si 2 bucati de foietaj in frigider care mai aveau putin si expirau, si cum e post, am zis sa fac ceva bun si rapid!

Ingrediente

  • 2 bucati foietaj
  • 4 mere mari
  • 6 bucati piersici din compot
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita condimente pentru placinta cu mere Kotanyi

Mod de preparare

Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider.

Curatam merele si le taiem cubulete.

Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani.

Lasam sa se caramelizeze la foc mic.

Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.

Aluatul se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem apoi fructele caramelizate, feliutele de piersica apoi acoperim cu ce-a de-a doua foaie pe care am crestat-o din loc in loc cu un cutit.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Nu am uns aluatul inainte de a-l baga la cuptor pentru ca a fost un desert de post.

Dupa ce scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa cu miere.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane fondante cu visine

Postat de katty

Desert bomboane fondante cu visine

Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si  fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un...

Citeste continuarea

Desert globuri (bombe) de ciocolata calda

Postat de rocsi_1612

Desert globuri (bombe) de ciocolata calda

Intr-un bolisor de ceramica puneti niste ciocolata la topit.  Eu am totpit-o la microunde, cate 20 de secunde, pana a devenit fluida. Daca nu aveti o ciocolata prea fluida, trebuie sa stiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 23:37
la 05.04.2013, 23:38
la 05.04.2013, 23:39
Minunat desert! Mai devreme am scos si eu foietajul din congelator pt dimineata
la 05.04.2013, 23:50
Kuki
la 05.04.2013, 23:50
Deyu

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking