Ingrediente
Blat
- 8 albusuri
- 8 linguri de zahar
- 300 g nuca
Crema
- 8 galbenusuri
- 250 gr margarina rama
- 250 g zahar
- 60 g cacao
- 1 lingura faina
- 50 ml lapte
- 150 g visine din visinata
Ornat
- visine 24
- 200 ml smantana pt.frisca
- 2 pliculete de zahar vanilat
Mod de preparare
Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema.
Crema :
Galbenusurile se freaca cu zaharul,cacaoa si faina,se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana se ingroasa .Se lasa la rece cca 15 min.Separat frecam margarina sa fie spumoasa,apoi adaugam crema calduta,putin cate putin si omogenizam.La final adaugam visinele taiate marunt si scurse de zeama.Lasam la rece cca 1/2 ora.
Asamblare :
Foaia de bezea,crema si apoi ornam cu visine intregi si frisca.
Batem bine smantana de frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Visinica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|