Prajitura Visinica

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
31 Mar 2013 | 11870 vizualizari
Prajitura Visinica

Pentru ca am modificat putin reteta initiala,ca nu ma pot abtine si-mi place riscul,am botezat-o ''Visinica''.Fiind o prajitura ciocolatoasa si destul de dulce ,am zis sa-i mai ''tai'' din elan si am adaugat si niste visine din visinata.

Ingrediente

Blat

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300 g nuca

Crema

  • 8 galbenusuri
  • 250 gr margarina rama
  • 250 g zahar
  • 60 g cacao
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte
  • 150 g visine din visinata

Ornat

  • visine 24
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema.

Crema :

Galbenusurile se freaca cu zaharul,cacaoa si faina,se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana se ingroasa .Se lasa la rece cca 15 min.Separat frecam margarina sa fie spumoasa,apoi adaugam crema calduta,putin cate putin si omogenizam.La final adaugam visinele taiate marunt si scurse de zeama.Lasam  la rece cca 1/2 ora.

Asamblare :

Foaia de bezea,crema si apoi ornam cu visine intregi si frisca.

Batem bine smantana de frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Visinica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajiturica visinica

Postat de ella87

Prajiturica visinica

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2013, 14:37
la 31.03.2013, 14:39
la 31.03.2013, 14:50
Cleme doar apreciez
la 31.03.2013, 14:51
pe placul meu
la 31.03.2013, 15:03
Iri,Motanel,Padre,Dia...

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking