Prajitura cu mere, pere si bezea

Postat de simona72 in Prajituri
27 Aug 2013 | 13501 vizualizari
Prajitura cu mere, pere si bezea

Chiar daca sunt in vacanta, vremea rea isi spune cuvantul si nu ma pot impotrivii ei...asa ca daca fructe sunt din abundenta si chiar daca nu sunt eu la casa mea, am gasit cateva ustensile pt a putea face o prajitura. Fara tel,fara cantar de bucatarie, fara robot de bucatarie s-au mixer, fara ustensilele cu care eram obisnuita in bucataria mea, am reusit sa incropesc o prajitura care noua ni s-a parut mai ceva ca acasa....PS: unele poze nu sunt prea grozave din cauza ca s-au decarcat bateriile la ap foto, iar reteta este inspirata de la bucatarasii nostri, iar eu m-am adaptat in functie de ingredientele mele si ustensile....

Ingrediente

pt aluat:

  • 5 galbenusuri
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

pt umplutura:

  • 1 kg pere
  • 1 kg mere
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri gris
  • pt bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au legat si s-au deschis la culoare. Am turnat uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, faina cate putin amestecand continuu cu lingura sa nu se faca cocoloase. La urma am adaugat si praful de copt stins in zeama de lamaie. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta unei smantani mai groase, daca mai este nevoie adaugati sau nu faina. Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Am dat aluatul la cuptorul la foc mediu pt 10-15 minute.

Pt umplutura: am curatat fructele de coaja si cotoare, le-am clatit, perele le-am taiat in cubulete mici cu cutitul, iar merele le-am dat pe razatoare. Le-am pus pe foc si le-am calit impreuna cu zaharul pt 5-10 minute. Am adaugat grisul si am amestecat. Am pus umplutura peste aluatul care a stat la cuptor si am distribuit cat de cat uniform pe toata suprafata. Am mai dat la cuptor la foc mediu spre mic pt 30 minute. Am batut albusurile cu un praf de sare cu o furculita, in cazul meu, pana au devenit o spuma si nu-mi mai simteam mana:)). Am adaugat treptat zaharul, iar spuma a inceput sa devina ferma si sa se tina pe furculita. (desigur ca voi folositi telul sau mixerul)Am pus si spuma de albusuri peste prajitura dupa ce a expirat timpul si am mai lasat 5-10 minute la foc mic, pana a devenit usor aurie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, pere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Postat de mirela0911

Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare. Se...

Citeste continuarea

Prajitura Bounty

Postat de rocsi_1612

Prajitura Bounty

Mai intai facem  siropul : Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el. Il dam deoparte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2013, 23:19
la 27.08.2013, 23:20
sa nu-mi spui ca ai facut prajitura in concediu ; oricum , e racoritoare
la 27.08.2013, 23:22
vad ca joci tare si in deplasare! Vezi ca am notat asta!! Stii ce te-asteapta cand vii inapoi? Mere am, pere.... la fel! Ustensilele sunt altele decat cele din bucataria ta. Dar cum asta n-ar fi un motiv sa nu prestezi,... te astept cu drag in vizita! Ca toamna-i lunga....
la 27.08.2013, 23:22
Aiiiiii ce bun
la 27.08.2013, 23:23
Ce bun!!!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking