Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
6 Mar 2014 | 73771 vizualizari
Desert prajitura cu mere si bezea

A cumparat mama cateva mere si a zis ca poate fac si eu ceva dulce din ele. Eu de ceva timp aveam in minte o prajitura cu mere si bezea asa ca la fix au venit aceste mere. A iesit o bunatate de neimaginat, efectiv prajitura asta se topeste in gura si m-a cucerit total!

Ingrediente

Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala

Umplutura:

  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Umplutura: 
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.
Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.

Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem. Mixam totul la viteza potrivita.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.
Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.

Bezeaua:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.

Deasupra venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu o furculita facem cateva dungulite.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.
O super bunatate este!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2014, 21:34
la 06.03.2014, 21:38
la 06.03.2014, 21:39
Foarte buna!!
la 06.03.2014, 21:41
Imi place mult aceasta prajitura, bine ca mi-ai amintit de ea, s-o mai fac si eu.
la 06.03.2014, 21:43
Super buna

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking