Prajitura cu mere si bezea

Postat de diana_k in Prajituri
3 Mar 2014 | 10877 vizualizari
Prajitura cu mere si bezea

Astazi mi-am propus sa va incant cu o prajitura tare buna si aspectuoasa cu mere si bezea, Reteta este preluata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan Se foloseste tava mare de la aragaz.

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 400g faina
  • 150g unt sau margarina
  • 100g iaurt
  • 10g praf de copt
  • 4 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 50g gris
  • Spuma de bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 1kg mere rase
  • 1 lingura scortisoara
  • 2-3 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-un castron frecam untul cu zaharul pana cand se omogenizeaza, adaugam iaurtul, coaja de lamaie, sarea si galbenusurile. Amestecam bine si apoi punem faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia nu se framanta deloc, ci doar se amesteca apoi si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde cu mana. Inteapam foaia cu furculita si o presaram  cu gris.

Merele curatate, rase, scurse de zeama si cantarite le punem impreuna cu zaharul pe foc si le calim pana se inmoaie, adaugam scortisoara si le punem in tava peste foaia de aluat. Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade si o lasam sa se coaca doar pe jumatate.

Intre timp albusurile le batem spuma, adaugam treptat, treptat zaharul si zeama de lamaie. Este important sa mixam bine, bine spuma pana ce devine densa, lucioasa si sa nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.

Scoatem tava din cuptor, intindem bezeaua peste prajitura si o introducem la copt pentru inca 45 de minute la foc mic de 150 grade.
Prajitura este gata cand bezeaua este uscata la suprafata si usor rumena.
Se lasa la racit in cuptor pana a doua zi cand se poate taia. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Iata cum se prepara reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci Se pune făina într-un castron împreună cu untura, sarea și zahărul și se frământă astfel...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 03.03.2014, 17:12
delicioasa
la 03.03.2014, 17:16
Buna rau!!
la 03.03.2014, 17:21
Place !!
la 03.03.2014, 17:21
favo
la 03.03.2014, 17:29
Ce pofta mi s-a facut!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking