Ingrediente
- Aluat:
- 4 galbenusuri
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
- Umplutura:
- 1 kg mere
- zahar dupa gust
- Bezea:
- 4 albusuri
- 8 linguri zahar
Mod de preparare
Aluat: Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune aluatul si se da la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mic; trebuie copt doar pe jumatate.
Umplutura: Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust pana scade zeama lasata, apoi se lasa la racit.
Dupa ce s-a copt blatul pe jumatate se pune merele deasupra.
Bezea: Albusurile de la cele 4 oua folosite pentru blat se bate spuma tare cu 8 linguri de zahar, se pun apoi peste mere si se baga iar tava la cuptor pana bezeaua devine aurie.
Se taie dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|