Trigoane cu mere

Postat de MotanLaOale in Prajituri
7 Ian 2017 | 6651 vizualizari
Trigoane cu mere

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Foile de placinta se lasa la decongelat.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.

Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula, iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).

In coltul unei fasii, se pune o lingura de mere si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).

Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand sunt gata toate, se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit 10 minute.

Se scot, se ung cu galbenusul de ou si se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trigoane cu mere caramelizate - Reteta video

Postat de scortisoara

Trigoane cu mere caramelizate - Reteta video

Radem merele, adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat, scortisoara apoi amestecam. Intr-o tigaie topim niste unt si adaugam apoi amestecul de mere. La foc mediu, amestecam continuu pana cand se...

Citeste continuarea

Trigoane cu mere

Postat de merisor67

Trigoane cu mere

Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 15:09
Tare bune sunt!
la 07.01.2017, 15:12
Bune bune..vreau..
la 07.01.2017, 15:12
Adot tot ce este cu mere... In seara asta vrem sa facem si noi ceva cu mere
la 07.01.2017, 15:20
la 07.01.2017, 15:22
Multumesc

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking