Ingrediente
- 2 banane mari, bine coapte
- 4 oua
- 70-80 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri mari si pline de iaurt gras grecesc
- 100 gr zahar brut
- 1 praf de sare
- 1 lingurita amestec de mirodenii(scortisoara, cuisoare, coaja de portocala, coriandru)
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie(netratata)
- 1 plic de praf de copt
- 230-250 gr faina alba
- 100-120 gr afine de cultura
- 7 tablete de ciocolata cu menta
- Pentru decor:
- Zahar pudra
- Toping de ciocolata
- Bombonele colorate
Mod de preparare
Intr-un castron cu peretii inalti se pun ouale intregi, sarea si zaharul brut. Se mixeaza pana devin spumoase si se deschid la culoare. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga bananele bine zdrobite, facute piure, iaurtul si mirodeniile. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana la incorporare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in castron peste celelalte ingrediente si se mixeaza tot la viteza mica, pana aluatul capata consistenta si nu mai sunt cocoloase.
Formele, indiferent de care folositi, in cazul meu cele de hartie, le-am stropit cu putin ulei (eu am un pulverizator special). Se umplu formele cu aluat, cam 3/4. Peste aluat asezam din loc in loc cateva afine mari si grase. Se rup tabletele de ciocolata cu menta in doua sau trei bucati. In fiecare forma cu aluat se introduce cate o tableta de ciocolata rupta in bucati.
Se pun formele in tava mare a aragazului, se dau in cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 25-30 minute, pana sunt rumene si frumos crescute. Se lasa sa se raceasca si se foloseste dupa preferinte decorul. Zahar pudra sau topping de ciocolata si bombonele de diferite culori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|