Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta

Postat de simona72 in Prajituri
26 Iul 2018 | 3206 vizualizari
Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta

Am ales forma rotunda de mini tortulete, doar din simplul motiv ca le-am facut cadou. Prajiturelele au mers catre colegele mele J). Au diametrul de aproximativ 11 cm, sunt destul de marisoare, sunt suficiente pentru o persoana chiar pentru doua, asa mai nepofticioase :)) Voi folositi ce forme doriti, de chec, rotunde, de briose… Banana bread este un desert simplu, un chec in care am folosit banane bine coapte. De cele mai multe ori il fac atunci cand raman banane, acestea se innegresc si nu le mai mananca nimeni. Pe cat de simplu, pe atat de delicios este desertul. Se potriveste foarte bine langa cafea, o cana de lapte sau la pachet. Combinatiile sunt multiple, depinde doar de gustul fiecaruia. Cel mai des il inatlniti cu nuci si fructe. Iata reteta mea de astazi cu un aluat umed si delicios!!!

Ingrediente

  • 2 banane mari, bine coapte
  • 4 oua
  • 70-80 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri mari si pline de iaurt gras grecesc
  • 100 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita amestec de mirodenii(scortisoara, cuisoare, coaja de portocala, coriandru)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie(netratata)
  • 1 plic de praf de copt
  • 230-250 gr faina alba
  • 100-120 gr afine de cultura
  • 7 tablete de ciocolata cu menta
  • Pentru decor:
  • Zahar pudra
  • Toping de ciocolata
  • Bombonele colorate

Mod de preparare

Intr-un castron cu peretii inalti se pun ouale intregi, sarea si zaharul brut. Se mixeaza pana devin spumoase si se deschid la culoare. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga bananele bine zdrobite, facute piure, iaurtul si mirodeniile. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana la incorporare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in castron peste celelalte ingrediente si se mixeaza tot la viteza mica, pana aluatul capata consistenta si nu mai sunt cocoloase.

Formele, indiferent de care folositi, in cazul meu cele de hartie, le-am stropit cu putin ulei (eu am un pulverizator special). Se umplu formele cu aluat, cam 3/4. Peste aluat asezam din loc in loc cateva afine mari si grase. Se rup tabletele de ciocolata cu menta in doua sau trei bucati. In fiecare forma cu aluat se introduce cate o tableta de ciocolata rupta in bucati.

Se pun formele in tava mare a aragazului, se dau in cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 25-30 minute, pana sunt rumene si frumos crescute. Se lasa sa se raceasca si se foloseste dupa preferinte decorul. Zahar pudra sau topping de ciocolata si bombonele de diferite culori. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Postat de merisor67

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si piersici

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mascarpone si piersici

Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2018, 18:24
Yammi
la 26.07.2018, 18:37
Ce combinatie faina!
la 26.07.2018, 18:43
Faine brioșe...!
la 26.07.2018, 18:54
la 26.07.2018, 19:20
Frumoase si gustoase!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking