Desert banana bread cu cirese confiate si alune

Postat de oanapl in Prajituri
3 Apr 2022 | 1648 vizualizari
Desert banana bread cu cirese confiate si alune

Un lucru e cert: nu le mai cumpăr banane fetelor mele pentru că nu le mănâncă. Aveam 2 banane care erau pe punctul de a se strica, astfel încât le-am băgat rapid într-un chec delicios, care a fost apreciat de toată familia.

Ingrediente

  • 2 banane mari (coapte foarte bine)
  • 300 g făină albă
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g unt topit
  • 80g smântână / chefir / iaurt
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 g cireșe confiate
  • 100 g alune prăjite și tocate mărunt

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de vanilie și se mixează puțin, până când se vor încorpora.
Se decojesc bananele și cu ajutorul unei furculițe se zdrobesc bine, după care se încorporează în aluat.
Se adaugă făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se amestecă cu o spatulă până când se vor încorpora toate ingredientele.
Se adaugă cireșele confiate și alunele tocate și se amestecă puțin.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară și se unge cu unt. Se toarnă în ea aluatul și se presară alune deasupra.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute.
Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească complet după care se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread cu cirese confiate si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure

Postat de mirela0911

Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure

Foile: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare, densa ca pentru bezea.  Nuca, faina si praful de copt...

Citeste continuarea

Eclere cu zmeura

Postat de Oana

Eclere cu zmeura

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2022, 18:12
la 03.04.2022, 18:44
la 03.04.2022, 19:05
la 03.04.2022, 21:01
la 03.04.2022, 22:46

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking