Desert batoane cu cereale

Postat de ancutsa in Dulciuri
4 Aug 2017 | 3017 vizualizari
Desert batoane cu cereale

Batoane delicioase cu cereale, susan, stafide aurii, coaja de citrice si miere.

Ingrediente

  • 100 g fulgi de grau;
  • 60 g fulgi de ovaz;
  • 3 linguri seminte de susan rumenite;
  • 2 linguri stafide aurii;
  • Coaja de portocale si de lamaie (tinute in zahar la borcan);
  • 100 g unt;
  • 2 linguri zahar;
  • 2 linguri miere;
  • 1 varf de lingurita cu sare

Mod de preparare

 

Voi puteti folosi cerealele care va plac, eu am avut fulgi de grau si de ovaz. Acestea sunt usor fade, de aceea am ales sa le rumenesc intr-o tigaie (fara ulei sau altceva). Sunt mult mai gustoase rumenite. Se da tigaia de pe foc.

 Separat, intr-o craticioara, se pun pe foc mic untul cu zaharul, un praf de sare si mierea si se lasa pana se topeste zaharul, apoi se da de pe foc si se toarna peste cereale. Se adauga si seminte de susan rumenite, daca nu le aveti pregatite, le puteti rumeni cu cerealele (in plus, semintele de susan sunt mai usor digerate de organism daca sunt rumenite). Eu am o cutiuta in care pastrez semintele de susan prajite si le folosesc la diferite prajituri, cand am nevoie. Se adauga stafidele, coaja de portocala si de lamaie si alte seminte care va plac, se amesteca si se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, intr-un strat mai gros.

Se da la cuptor cam 10 minute, la foc potrivit.

Se lasa la racit, apoi se taie cu grija in batoane.

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/batoane-cu-cereale.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane cu cereale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciocolata de casa cu nuci

Postat de comanligia

Ciocolata de casa cu nuci

Am fiert apa,zaharul si cacaoa. Am dat deoparte si am pus untul,l-am amestecat bine pana s-a topit. Apoi am adaugat laptele praf si nucile si am incorporat bine. Aceasta compozitie am...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu nutella si nuci

Postat de mirela0911

Desert cornuri cu nutella si nuci

Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza. Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2017, 12:07
Foarte bune! E de încercat...!
la 04.08.2017, 13:09
Sunt bune! Iar dacă untul este înlocuit (cu ceva organic...gen pastă de curmale, smochine...) sunt și mai sănătoase!
la 04.08.2017, 13:29
la 04.08.2017, 14:05
la 04.08.2017, 14:13

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking