Ingrediente
- 200 grame de zahăr tos
- 150 grame de mix de 4 semințe
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 1 lingură de apă
- 3 linguri de ulei de alune de pădure
Mod de preparare
Într-o crăticioară emailată se pune zahărul, apa și zeama de lămâie. Se amestecă și se caramelizează zahărul, la foc mic. Pentru că s-a adăugat apă și zeamă de lâmâie, riscul de a arde zahărul este mai mic și se poate controla permanent gradul de caramelizare dorit.
Când zahărul s-a caramelizat după dorință, se oprește focul de la aragaz și se adaugă semințele și apoi uleiul de alune de pădure. Se amestecă bine pentru omogenizare și se toarnă compoziția pe o foaie de copt umezită (stropită/udată) cu apă.
Cu dosul unei linguri, umezite în apă permanent, se întinde uniform compoziția pe hârtia de copt, într-un strat nu prea gros, cam de 6-7 mm. Cât timp compoziția este caldă, se pot nivela marginile, cu ajutorul lingurii umezite în apă. Astfel, dacă se întinde compoziția în forma unui dreptunghi, se pot porționa foarte bine batoanele, fără pierderi.
Cu un cuțit umezit în apă se taie batoanele și apoi se pun, să se întărească, pe o farfurie, sau pe un platou uns cu ulei, sau stropit cu apă, ca să nu se lipească.
Batoanele se întăresc în câteva minute și pot fi savurate aproape imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|