Desert bezele cu bombonele

Postat de RODIMUR in Dulciuri
21 Aug 2017 | 2146 vizualizari
Desert bezele cu bombonele

Zilele trecute am făcut înghețată și iar au rămas niște albușuri de aruncat, ceea ce a început să nu-mi mai placă. Prea multe albușuri aruncăm, de la maioneză, înghețată, unele creme... Așa că hai să facem bezele...! Nu sunt greu de făcut, dar durează coacerea lor, la foc mic...

Ingrediente

  • 5 albușuri
  • 300 grame zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • bombonele decor

Mod de preparare

Cele 5 albușuri se mixează cu 1 praf de sare până se fac spumă, după care se adaugă zeama de lămâie, vanilia și apoi zahărul pudră, treptat, puțin câte puțin, până la epuizarea lui. Se continuă mixarea, până ce compoziția nu cade din bol, dacă este întors cu fața-n jos, iar paletele se învârt greu.

Pe o tavă prevăzută cu hărtie de copt, se modelează bezelele, în forma și dimensiunea dorită, cu aparatul de ornat sau mai bine cu sprițul, se decorează cu bombonele CIP, după care se dă tava la cuptor, la foc foarte mic.

Se lasă ușa de la cuptor întredeschisă, pentru ca bezelele să se usuce în timp mai îndelungat, altminteri se vor rumeni repede și vor rămâne moi și cleioase.

Mutați tava la diferite niveluri în cuptor, în funcție de cum evoluează coacerea bezelelor.

Când sunt gata, tari la suprafață, și ușor rumenite la bază, se scoate tava din cuptor și se desprind de pe hârtia de copt, după ce s-au răcorit puțin, ca să nu se sfarme.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu bombonele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi glazurate

Postat de AlexTeacher

Desert gogosi glazurate

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2017, 12:13
la 21.08.2017, 12:15
la 21.08.2017, 12:20
Mulțumesc, Motănel!
la 21.08.2017, 12:21
Mulțumesc, Mimi!
la 21.08.2017, 12:41
Bune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking