Desert gogosi glazurate

Postat de AlexTeacher in Prajituri
11 Apr 2018 | 1480 vizualizari

Gogosile simple sunt bune, dar cele glazurate o sa va transforme desertul intr-unul mai special. Am pentru voi si cateva variante pentru decorare... cu ciocolata alba sau neagra, cu fulgi de cocos sau bezele, dar adevarul e ca puteti sa va jucati cat de mult vreti.

Ingrediente

Aluat:

  • 140 ml de lapte caldut
  • 14-15 g de drojdie uscata
  • 475 g de faina de calitate plus extra pentru blatul de lucru
  • ½ lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 90 g zahar pudra
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 90 g de unt 82% grasime, nesarat, la temperatura camerei
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru uns aluatul dar si pentru prajit
  • 1 praf de sare
  • Glazura:
  • mai multe tipuri de ciocolata
  • fulgi de cocos
  • fulgi de ciocolata
  • bombonele decorative
  • dulceata sau bezele

Mod de preparare

Aluat: Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle.

Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si nucsoara. Amesteca totul bine.

Pune drojdia dizolvata in lapte in bolul cu ingredientele uscate si adauga si cele 2 oua impreuna cu coaja de portocala. Apuca-te de framantat, iar la jumatatea procesului incorporeaza si untul.

Cand aluatul s-a mai inchegat, scoate-l din bol si pune-l pe masa de lucru, pudrata in prealabil cu faina. Framanta cam 10-15 minute pana nu se mai lipeste de maini.

Unge aluatul cu ulei si pune-l intr-un bol incapator si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Scoate apoi aluatul pe masa si intinde o foaie cam de 1 cm grosime si taie apoi cercuri cu ajutorul unui inel de bucatarie sau cu un pahar. Decupeaza apoi in mijloc cu un inel mai mic sau cu un capac de sticla de suc. Aduna resturile de aluat si procedeaza la fel pana epuzezi tot aluatul.

Incinge ulei intr-o tigaie mai adanca si prajeste gogosile pe ambele parti, la foc potrivit. Scoate gogosile pe servetele de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Pentru glazurile de ciocolata, pune la fiert o craticioara cu putina apa si apoi topeste separat ciocolata in boluri diferite, pe baie de aburi. Pentru glazura roz, topeste ciocolata alba si amestec-o apoi cu dulceata de capsuni. 

Scufunda apoi fiecare gogoasa pe o parte in ciocolata, pune-le pe un gratar si decoreaza dupa plac. Lasa-le sa se intareasca putin ciocolata si serveste-le cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (11)
Retete similare

Desert gogosi glazurate cu ciocolata

Postat de privatelaura

Pregatim ingredientele si le lasam o ora la temperatura camerei. Într-un vas, se pune la încălzit smântâna dulce, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și se amestecă...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.04.2018, 12:20
Le voi face și eu, cât de curând...!
la 11.04.2018, 12:39
😍
la 11.04.2018, 13:00
Yummi!
la 11.04.2018, 16:01
la 11.04.2018, 18:28
Bunaciuni!x

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici
Retete Delikat