Ingrediente
- 100 grame de ciocolată amară
- 100 grame de ciocolată cu lapte
- 100 grame de unt
- 50 grame de unt pentru topit ciocolata
- 50 grame de zahăr pudră
- 50 grame de nucă de cocos
- 50 grame de nuci rumenite și măcinate
- 2-3 linguri de lichior de portocale, sau
- 2 linguri de esență de rom
- Pentru decor:
- ciocolată menaj albă
- ciocolată menaj neagră
- unt pentru topit ciocolata
- nucă de cocos
- ornamente decor
Mod de preparare
Untul se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă nuca de cocos și nuca rumenită și măcinată, după care se omogenizează compoziția.
Ciocolata amară și cea cu lapte se mărunțesc și se topesc la bain-marie, cu 50 de grame de unt.
Când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc, se lasă puțin să se răcorească și apoi se adaugă amestecul de unt și nucă. Se adaugă lichiorul de portocale(sau esența de rom) se omogenizează compoziția și se dă la congelator, ca să se răcească și să se întărească (20-25 de minute).
Când compoziția s-a răcit în congelator, se ia cu lingurița din ea, se modelează sub formă de biluță, se trece prin ciocolată topită cu unt la bain-marie și apoi se decorează, prin tăvălire, în ornamente decorative, sau în nucă de cocos.
Odată ornate, biluțele se depun pe o tavă și când s-au răcit și întărit, se pun într-un recipient închis ermetic.
Se păstrează la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|