Desert Biscotti Amaretti

Postat de ancutsa in Dulciuri
13 Mai 2020 | 2180 vizualizari
Desert Biscotti Amaretti

Dintre rețetele bucătăriei italiene, biscuiții amaretti sunt printre preferații mei. Sunt buni, aromați, crocanți și miros încântător. „Aluaturi de casa”

Ingrediente

  • 65 g albuș,
  • 100 g migdale blanșate și măcinate,
  • 70 g zahăr tos,
  • Un praf de sare,
  • 33 g făină,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • 25 g griș,
  • 2 linguri apă,
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

 

Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin.

Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de sare, vanilia. Se adaugă și albușurile și se frământă cu mâna până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.

Se formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile, pentru că aluatul e lipicios.

Se așază biscuiții într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot zahărul de pe ei și din tavă.

Se pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aprox 45 de minute, la cuptorul cu gaz.

Se obțin 17 biscuiți.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/biscotti-amaretti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Biscotti Amaretti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec pufos

Postat de Constelatialeu

Desert chec pufos

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu...

Citeste continuarea

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

Postat de CulinaryRainbow

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 14:51
la 13.05.2020, 15:20
Multumesc, Motan!
la 13.05.2020, 20:00
la 13.05.2020, 20:06
la 13.05.2020, 20:12

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking