Ingrediente
Pentru aluat ne sunt necesare:
- 350 g faina alba de grau
- 20 g drojdie proaspata
- 100 g zahar
- 2 oua potrivite
- 100 ml lapte cald
- 50 g unt moale
- un praf de sare
- coaja rasa de lamaie si portocala
Pentru glazurat:
- 200 g ciocolata cu lapte
- ornamente colorate
Mod de preparare
Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida.
O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute.
Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita.
Amestecam usor si adaugam ouale, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala. Treptat turnam laptele si cu ajutorul untului framantam aluatul.
Aluatul obtinut trebuie sa fie unul elastic.
Acoperim vasul cu un prosop/servet si il lasam intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie din aluat (nu foarte groasa) si cu ajutorul unor forme, decupam cercuri. Le prajim in ulei, la foc potrivit, atat cat sa se rumeneasca uniform.
Le scoatem cu ajutorul unei palete pentru a se scurge surplusul de ulei.
Intr-un bol, topim ciocolata, glazuram fiecare gogoasa in parte si presaram ornamentele colorate.
Se servesc cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|