Ingrediente
- Pentru aluat:
- 95 g unt
- 85 g zahar pudra
- 2 oua
- 1/2 lg-ta praf de copt
- 9 g cacao
- 1 zahar vanilinat
- sare
- 1/2 lg-ta esenta menta de calitate
- cam 250 g faina
- Pentru glazura:
- 300 g zahar pudra
- 1 lg-ta esenta menta
- apa
- Pentru ornat:
- bomboane colorate si ornamente zahar
Mod de preparare
Pentru aluat: Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, sare si ouale. Se adauga praful de copt si cacaua, iar la sfarsit faina (treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat) cernuta. Se tine aluatul la frigider 1 ora.
Se intinde aluatul si se decupeaza cercuri care se coc in cuptorul preincalzit, timp de 8-9 minute. Mi-au iesit 34 bucati (depinde de forma folosita).
Glazura.Zaharul pudra se amesteca cu esenta de menta si se adauga treptat apa, cat sa rezulte o pasta mai groasa. Amestecati cateva secunde si o intideti pe biscuitii raciti. Se decoreaza cu bombonele sau ornamente pentru prajitura.
Sa lasati glazura sa se intareasca si apoi puteti sa-i puneti intr-o cutie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|