Desert biscuiti de dovleac (de post)

Postat de oanapl in Dulciuri
19 Mar 2017 | 4312 vizualizari
Desert biscuiti de dovleac (de post)

retete de post economice   Aceasta reteta am imprumutat-o de pe blogul Laurei Adamache.

Ingrediente

  • 180 g pulpa dovleac copt
  • 420 g faina
  • 130 ml ulei de floarea soarelui
  • 160 g zahar brun
  • 7,5 g praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ciocolata de post (optional)

Mod de preparare

Pui pulpa de dovleac intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea.

Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, cu o consistenta relativ moale.

Umpli pistolul de biscuiti cu aluat si formezi biscuitii, direct in tava de cuptor netapetata.

Ii coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru circa 12 minute. Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca deloc la suprafata, ci doar discret pe margini.

 Ii lasi sa se raceasca in tava, apoi ii asezi pe un gratar si ii ornezi cu ciocolata neagra topita la bain-marie sau ii pudrezi cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti de dovleac (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

Postat de RODIMUR

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră,...

Citeste continuarea

Praline cu mango confiate si ienibahar

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Praline cu mango confiate si ienibahar

Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2017, 11:59
la 19.03.2017, 12:12
super reteta
la 19.03.2017, 12:12
la 19.03.2017, 12:42
Ce frumușele sunt!
la 19.03.2017, 15:18
De frumosi sunt frumosi dar au dovleac...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking