Ingrediente
- 500 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g zahar
- 1 lingurita anason praf
- 150 ml vin alb demisec
- 125 ml ulei
- 100 g zahar pentru tavalit
Mod de preparare
Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.
!!!(In functie de aluat daca a iesit mai tare sau mai moale, se mai poate adauga faina sau vin)!!!
Punem aluatul obtinut la frigider pentru minim 1 ora sau maxim 2 zile, cu cat il tinem mai mult cu atat biscuitii sunt mai fragezi.
Scoatem aluatul de la rece si il intindem pe masa de lucru de marime 1cm inaltime si cu un cerc facem forme rotunde (eu am facut cu un pahar de tuica :D).
Fiecare cerc il trecem prin zahar, doar pe o parte si ii asezam pe o tava cu hartie de copt cu partea cu zaharul in sus.
Mie mi-au iesit 60 bucati, dar conteaza si cercul, daca este mai mare, pot iesi si 40 de biscuiti.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25 minute.
Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca si se pot servi cu pofta!
Merg foarte bine cu ceva cald langa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti de post cu anason si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|