Desert biscuiti Leopard

Postat de ctlina in Dulciuri
27 Sep 2017 | 3725 vizualizari
Desert biscuiti Leopard

Astazi va prezint o reteta "copilaroasa" care era pe lista mea de ceva timp. Siti de ce leoparzii au  pete? Dar zebrele de ce au dungi? Scriitorul englez Rudyard Kipling (autorul "Cartii junglei") ne da o explicatie foarte jucausa si plauzibila in nuvela sa Just So Stories for Little Children- Povestiri aevea pentru copiii mici / Simple povestiri. Va recomand cu caldura aceasta carte pentru copii. Reteta pare complicata, dar este simpla de facut, iar biscuitii sunt foarte foarte buni. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/biscuiti-leopard.html

Ingrediente

  • 250 gr de faina
  • 150 gr de unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 gr de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 5 ml de apa (2 linguri maximum)
  • pudra de cacao

Mod de preparare

 Puneti faina, praful de copt, zaharurile si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.

Adaugati untul moale taiat bucati si amestecati.

Puneti apa progresiv si framantati pana obtineti un aluat omogen.

Cantariti aluatul (in jur de 500 g) si impartiti-l in 5 parti egale:

– 1 bucata o facem maro inchis (adaugand aproximativ 1 lingura de cacao)

– 2 bucati le lucrati impreuna si le faceti maro deschis (adaugand cacao - 1 lingura rasa)

– 2 bucati le lasati albe.

Daca aluatul este lipicios, puneti-l 30 de minute la frigider.

Cu o bucata maro deschis, faceti 6 suluri subtiri, de lungimi egale.

Intindeti aluatul maro inchis si taiati 6 benzi de lungimea sulurilor precedente.

Puneti fiecare sul maro deschis pe o banda maro inchis si apasati usor sa le uniti.

Divizati in 3 bucatile albe (veti obtine 6 parti).

Cu un sucitor, aplatizam partile albe pentru a obtine 6 benzi late in care vom pune si imbraca sulurile in doua culori.

Veti obtine 6 suluri albe, le uniti impreuna bine.

Intindeti aluatul maron deschis ramas si imbracati ruloul gros alb apasand si ruland usor pentru a fi uniform.

Puneti in folie alimentara si dati la congelator 30 de minute.

Taiati felii subtiri - 1/2 centimetru.

Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 12 minute.

Lasati biscuitii sa se raceasca pe un gril.

Sunt foarte gustosi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Leopard" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Tiramisu clasic

Postat de panacris

Desert Tiramisu clasic

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½...

Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de mitinita

Desert clatite

Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2017, 20:52
la 27.09.2017, 21:01
la 27.09.2017, 21:23
Ce frumosi sunt!
la 27.09.2017, 21:28
Aspectuoși și delicioși!
la 27.09.2017, 23:22
Ce frumoși sunt!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking