Ingrediente
- 1 ou
- 30 ml lapte
- 270 gr faina alba tip '00'
- 150 gr Ricotta
- 1\2 plic praf de copt
- 120 gr zahar
- 1 fiola esenta lamaie
- lapte ( pentru uns)
- ornamente colorate
Mod de preparare
Din cantitatile de mai sus au iesit 30 bucati Norisori :)
1. Incepem prin a da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170 grade , deoarece prepararea dureaza foarte putin .
2. Intr-un bol punem oul , Ricotta,laptele si zaharul. Amestecam bine ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.
3. Adaugam apoi faina,praful de copt si esenta de lamaie.Amestecam bine pana obtinem un aluat de consistenta tare dar lipicioasa.
4. Tapetam o tava cu hartie de copt .Formam bile ( eu am fost instrumentul pentru inghetata ) din compozitie si le asezam in tava lasand putin spatiu intre ele.
5. Ungem biscuitii cu lapte si presaram ornamentele colorate.
6. Dam tava la cuptor pentru 20 minute. Nu mai mult !!! Biscuitii cand se vor raci se vor intari !
7. Cand biscuitii sunt gata, ii scoatem din tava si ii savuram alaturi de cei dragi !
POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Norisori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|