Ingrediente
- 2 ouă
- 200 gr untură de porc
- 200 gr iaurt cremos
- 150 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanile
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 750-800 gr făină
- zahăr vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare
Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare, folosind brațul pentru aluaturi și adăugăm, treptat, restul de făină. Punem făină atât cât să iasă un aluat ferm, nelipicios. Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de ingredientele folosite. Scoatem aluatul pentru biscuiți șprițați cu aromă de vanilie din vas, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. După acest interval, asamblăm forma specială pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Pornim cuptorul la 180 de grade. Punem aluatul în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini. Lăsăm, apoi, biscuiții șprițați să se răcească și îi pudrăm cu zahăr vanilat. Îi păstrăm în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, chiar și două săptămâni. Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|