Ingrediente
- 2 ouă
- 200 gr untură de porc
- 200 gr smântână
- 200 gr zahăr tos
- 2 lingurițe esență de rom
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 700 gr făină
- 30 gr pudră de roșcove
- zahăr vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare
Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final. Cernem o parte din făină împreună cu pudra de roșcove și bicarbonatul peste compoziția din vas. Omogenizăm din nou compoziția, cu acest amestec, folosind brațul pentru aluaturi. Adăugăm, treptat și restul de făină, punând atât cât să iasă un aluat ușor ferm și nelipicios. Transferăm aluatul pentru biscuiți șprițați cu pudră de roșcove într-o pungă de folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. Apoi, asamblăm forma pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Trecem aluatul prin mașina de tocat și implicit prin forma pentru biscuiți și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini. Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|