Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove

Postat de merisor67 in Prajituri
21 Dec 2019 | 3231 vizualizari
Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove

Printre fursecurile preparate pentru sărbătorile de iarnă se număară și acești Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 gr untură de porc
  • 200 gr smântână
  • 200 gr zahăr tos
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 700 gr făină
  • 30 gr pudră de roșcove
  • zahăr vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare

Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final. Cernem o parte din făină împreună cu pudra de roșcove și bicarbonatul peste compoziția din vas. Omogenizăm din nou compoziția, cu acest amestec, folosind brațul pentru aluaturi. Adăugăm, treptat și restul de făină, punând atât cât să iasă un aluat ușor ferm și nelipicios. Transferăm aluatul pentru biscuiți șprițați cu pudră de roșcove într-o pungă de folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. Apoi, asamblăm forma pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Trecem aluatul prin mașina de tocat și implicit prin forma pentru biscuiți și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de  aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini.   Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti...

Citeste continuarea

Desert prajitura Buburuza

Postat de oanapl

Desert prajitura Buburuza

Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2019, 09:37
Buni! Eu i-am făcut cu cacao, mai demult... Am o pungă de pudră de roșcove, dar nu-mi prea vine să o folosesc, pentru că mi se pare cam amară...
la 21.12.2019, 09:37
Bună idee!
la 21.12.2019, 09:40
la 21.12.2019, 09:42
la 21.12.2019, 10:14
Roscova vesela, sa traiti sa infloriti mie tortulet sa-mi daruiti . La anul si la multi ani !

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking