Desert rulada cu ciocolata si cafea

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
2 Sep 2021 | 3501 vizualizari
Desert rulada cu ciocolata si cafea

"Retete de suflet"    Pentru iubitorii de ciocolata si cafea, acest desert este minunat! O rulada fina, delicioasa, perfecta chiar si pentru o aniversare sau un eveniment in familie. Noi suntem incantati de rulade mai mereu, fie ca sunt cu gem, creme sau fructe. A fost delicioasa si trebuie pregatita iarasi, asa zic ai mei!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 70 ml cafea rece
    • 6 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • 2 lingurite esenta rom
    • 1 lingurita praf de copt
    Pentru crema de ciocolata si cafea:
    • 2 galbenusuri
    • 1 lingura zahar
    • 100 ml cafea
    • 3 foi gelatina
    • 150 gr ciocolata cu lapte
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri amaretto
    • 30 gr ciocolata neagra + 1 lingura lapte pentru decor

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa. Le incorporati treptat si amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final adaugati esenta de rom. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute. Scoateti blatul cand este gata. Il desprindeti de pe hartia de copt, il rulati fierbinte si il puneti intr-un prosop de bucatarie, sa ia forma. Il lasati sa se raceasca.

Crema de ciocolata si cafea: Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 10 minute. Intr-un bol de inox amestecati galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Luati bolul de pe apa fierbinte, adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati pana este complet topita. Puneti foile de gelatina scurse de apa, amestecati bine, lasati sa se racoreasca amestecul. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pe jumatate. Adaugati crema de ciocolata racorita si mixati pana crema devine spumoasa. La final incorporati lichiorul amaretto. Opriti 2 linguri de crema. Blatul rece il desfaceti. Puneti crema si o nivelati, dar lasati o margine mai libera. Rulati cat mai strans rulada si o dati la rece 3-4 ore. Topiti ciocolata neagra cu laptele, scoateti rulada de la rece si faceti cateva dungulite cu ciocolata. Crema oprita o puneti intr-un pos, formati cateva moate. Presarati putin sclipici comestibil daca aveti, apoi este gata pentru a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana devine o spuma densa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna...

Citeste continuarea

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2021, 19:48
Minunata rulada!
la 02.09.2021, 20:46
la 02.09.2021, 20:59
imi place! arata super si este si gustoasa!
la 02.09.2021, 21:24
la 02.09.2021, 22:31
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking