Desert biscuiti Urechile lui Aman

Postat de ctlina in Dulciuri
12 Mar 2017 | 6152 vizualizari
Desert biscuiti Urechile lui Aman

Astazi, in calendarul evreiesc, este sarbatoarea de Purim. Sărbătoarea evreiască Purim reprezintă un moment foarte aşteptat şi cu totul aparte, datorită tradiţiilor şi obiceiurilor specifice acestor zile de veselie. Purimul este o sărbătoare în care primează bucuria comuniunii cu cei dragi, precum şi simţul de solidaritate socială cu cei aflaţi în nevoi. Fiecare familie împodobeşte cunoscutele „coşuri de Purim“, în care se pun alimente şi diferite cadouri şi pe care le împarte fie cunoscuţilor, fie celor săraci. Tot acum, copiii primesc daruri băneşti din partea părinţilor, aşa numiţii „bani de Purim“. De asemenea, există bucate tradiţionale care se prepară numai cu prilejul acestei sărbători. O delicatesă obişnuită pentru Purim este Humentaschen (cunoscută sub numele de urechile sau buzunarele lui Aman). Aceste prăjiturele tringhiulare umplute cu gem sau cu seminţe de mac, miere şi nuci, trebuie să reprezinte pălăria cu trei colţuri a lui Aman. sursa: http://ziarullumina.ro   Pentru umplutura, am utilizat o dulceata de lux Mincemeat primita cadou de la o buna prietena de-a mea. Este excelenta pentru acest tip de biscuiti caci contine fructe uscate: stafide, smochine, merisoare, caise, migdale, alune etc si este in acelasi tip foarte parfumata cu rom sau coniac, scortisoara etc. Ca sa va faceti o idee aveti aici o reteta gasita pe internet Bineinteles puteti utiliza orice alta dulceata sau gem :) http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/biscuiti-urechile-lui-aman.html      

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 125 g de unt taiat bucatele
  • 1 ou
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 plic de praf de copt
  • migdale feliate
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.

Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.

Scoateti aluatul si-l l intindeti pe un plan farinat.

Taiati cercuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Puneti in centru umplutura dorita si inchideti aluatul in 3 colturi, dand forma unei urechiuse. 

Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt.

Puneti migdale feliate in mijloc, daca doriti si dati la cuptorul incalzit la 180°C, timp de 15-20 de minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar.

Sunt nemaipomeniti, va asigur ! Au plecat atat de repede, incat m-am decis sa refac  :) Cu dulceata de zmeura de data aceasta.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Urechile lui Aman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de merisor67

Desert cozonac cu aluat oparit

Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi...

Citeste continuarea

Langosi unguresti

Postat de RuxyRux

Langosi unguresti

Langosii se pregatesc repede insa aveti putin de asteptat pana este gata aluatul. Faina se  cerne si se pune intr-un vas larg, se amesteca cu restul ingredientelor , se framanta aluatul(...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2017, 10:00
Ce de urechi are Adam asta...
la 12.03.2017, 10:20
la 12.03.2017, 10:25
Interesant si frumos obicei! Si cred ca sunt tare buni biscuitii!
la 12.03.2017, 10:26
interesant, candva o sa incerc si eu
la 12.03.2017, 10:27

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking