Desert bomboane rest

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
12 Feb 2022 | 2310 vizualizari
Desert bomboane rest

Nu stiam cum sa le denumesc si pentru ca le-am facut din resturi de la mai multe blaturi, le-am botezat bomboane rest, bine ca nu mi-a dat si cu virgula...

Ingrediente

  • cca 480 g resturi de blaturi ( cu migdale, cu cacao )
  • 3 banane coapte cca230 g
  • 150 g dulceata de afine
  • cacao pentru tavalit bomboanele

Mod de preparare

E o reteta foarte simpla si versatila. Nu aruncati resturile de la blaturi, se pot usca, pastra in loc uscat si refolosi in diverse combinatii pe post de bomboane. Eu am avut resturi de la un tort cu blat de cacao si o prajitura cu blat de bezea cu migdale. Am pus resturile de blat in robot le-am maruntit bine, am adaugat bananele si dulceata de afine si am mixat pana am obtinut un amestec potrivit, nici moale dar nici tare, perfect de a forma bilute. Cum sunt sarita de pe fix m-am apucat sa le si cantaresc inainte de a le modela, o bomboana cantareste 16 g. Am format bomboanele apoi le-am tavalit prin cacao, le-ama sezat pe un platou si le-am depozitat in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane rest" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Postat de merisor67

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....

Citeste continuarea

Desert pasca de branza dulce, cu stafide

Postat de RODIMUR

Desert pasca de branza dulce, cu stafide

Se face mai întâi aluatul fraged, din ingredientele de mai sus și se pune în frigider, pentru o oră. Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2022, 03:14
la 12.02.2022, 09:29
Super idee. Mai am si eu niste resturi de biscuiti, fursecuri, etc. Voiam sa fac o budinca, dar imi place mai mult ideea ta . Seminte nu ai pus?
la 12.02.2022, 09:46
Bune,bune!
la 12.02.2022, 09:54
Bune!
la 13.02.2022, 09:47
Un fel de trufe mai sanatoase

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking