Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Postat de gaby_d in Dulciuri
17 Iun 2017 | 8523 vizualizari
Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura!

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 15 foi de placinta

Crema

  • 1,200 kg lapte
  • pastaie de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 100 g gris
  • 100 g faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Prepararea e mai mult decat simpla.

Am inceput cu crema.

Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.

Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.

Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat, apoi am lasat la racit.

Intre timp, am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit (cele 150 g).

Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.

Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.

Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa.

Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade C, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce Bougatsa s-a rumenit frumos.

Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert fursecuri fragede cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri fragede cu ciocolata

Intr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde. Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu...

Citeste continuarea

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Postat de panacris

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2017, 08:19
O bunatate!
la 17.06.2017, 08:22
buna buna
la 17.06.2017, 08:26
Hmmm , aduc
la 17.06.2017, 08:32
buuuun!
la 17.06.2017, 08:32
ihiii, merge )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking