Ingrediente
Aluat
- 200 g unt
- 200 g faina
- 150 g zahar brun (melasa)
- 2 oua
- zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf de cutit ghimbir
- 1 var de cutit cuisoare
- 1 varf de cutit nucsoara
- 1 varf de cutit sare
Glazura
- 1 albus ou
- zahar pudra (pana glazura devine consistenta)
- suc lamaie
- colorant alimentar (optional)
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 200 grade C.
Untul se topeste cu zaharul si sarea.
Se adauga ouale si se omogenizeaza.
Se incorporeaza faina si praful de copt.
Dupa framatarea aluatului formam o bila, o invelim in folie si se lasa 30 minute in frigider
Dupa racire, aluatul se intinde si se decupeaza cu forme (ex. bradut).
Se asaza in tava pe hartie de copt si se lasa 8-10 mintue la 200 grade C.
Dupa racirea bradutilor, se orneaza dupa preferinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert braduleti din turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|