Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Dec 2018 | 8153 vizualizari
Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

Foarte ușor de preparat acești brăduți din aluat de biscuiți cu nucă și ciocolată, vor fi de efect printre fursecurile de sărbători. Forma specială pentru brăduți eu am procurat-o online, de pe un site cu ustensile de bucătărie și patiserie. Rețeta în sine este cea de salam de biscuiți, doar că mărunțim biscuiții bine, ca să putem modela brăduții frumos. Și, bineînțeles, putem jongla cu ingredientele din interior, după bunul plac.  

Ingrediente

  • 450 g biscuiți Petit Beurre
  • 150 g nucă
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 linguriță cacao
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos
  • ornamente de zahăr și ciocolată

Mod de preparare

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin.

Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind, dar se poate măcina și fin, depinde cum o preferă fiecare.

Punem pe foc laptele cu untul, zahărul, cacaua și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide.

Biscuiții fiind dulci, compoziția nu mai necesită prea mult zahăr.

De obicei, se prepară cu biscuiți populari, dar eu n-am avut.

Adăugăm și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Se mai pot adăuga esențele favorite, după stingerea focului. Eu am pus doar scorțișoară.

Amestecăm, într-un vas, biscuiții cu nuca și scorțișoara.

Facem o adâncitură la mijloc și turnăm compoziția de pe foc, fierbinte și bine omogenizată.

Amestecăm bine totul, adăugăm și gemul de caise pentru un plus de gust și omogenizăm bine compoziția.

O lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduții.

Luăm cu mâna, sau cu lingura din compoziție, după ce s-a răcit și o îndesăm bine în forma de brăduți, închisă.

Desfacem forma, iar brăduțul se va desprinde frumos și îl vom așeza pe platou.

Nu este nevoie să ungem forma cu nimic, fiind din plastic, compoziția nu se va lipi de pereții ei.

Procedăm la fel cu fiecare brăduț în parte, apoi îi decorăm după propria imaginație și cu ce avem la îndemână.

Nu ar trebui să ne lipsescă nuca de cocos, ea simbolizând zăpada.

Iar dacă avem nucă de cocos mozaic, brăduții ar arăta foarte bine, ca și cum ar fi împodobiți.

Mie mi-au plăcut acești brăduți din aluat de biscuiți și nucă, sper să vă placă și vouă!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Figaro

Postat de susu

Prajitura Figaro

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si aluat turnat

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu mere si aluat turnat

Mai intai m-am ocupat de umplutura, am curatat si ras merele, le-am stors si le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am calit cca. 20 min, apoi am adaugat si scortisoara. Am lasat sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2018, 17:35
O brad frumos !!! O brad frumos !!!
la 15.12.2018, 17:38
Merisor, intotdeauna retetele tale se enumera printre cele cu o prezentare ireprosabila. Cu siguranta gustul acestor braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata se ridica la nivelul aspectului .
la 15.12.2018, 17:43
frumosi
la 15.12.2018, 17:51
Camelia, mulțumesc frumos! Mie mi-e dor de prezentările tale foarte frumoase
la 15.12.2018, 17:51
Mihaela

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking