Desert branzoaice (bascute) pufoase

Postat de VI in Dulciuri
10 Apr 2021 | 2441 vizualizari
Desert branzoaice (bascute) pufoase

Cele mai bune si pufoase branzoaice ! Faceti-le si nu veti regreta! Reteta este cat se poate de simpla,doar timpul de dospire e impedimentul!

Ingrediente

  • 500 g.faina
  • 7 g.drojdie uscata
  • 200 g.lapte
  • 2 oua
  • 80 g.unt 80%grasime
  • coaja lamaie
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 300 g.branza de vaci bine scursa
  • ,70 g.zahar
  • 2 oua
  • 1 vanilie
  • coaja de lamaie
  • cateva stafide sau merisoare

Mod de preparare

Incepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe.  Lasam putin la racorit.

Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam compozitia cu lapte, ouale, coaja de lamaie, sarea,si framantam la robot 10 minute. Adaugam din cand in cand cate putina faina in afara de cea cantarita, pana ce compozitia se desprinde de vas. Lasam la crescut 1-2 ore pana se dubleaza volumul.

Presaram putina faina pe un fund de lemn si intindem o foaie pe care o impartim in 12 bucati egale. Umplem fiecare patrat cu o lingura din compozitie,apoi sigilam cate doua colturi opuse strangand usor si udand cu putina apa.

Le asezam in tava de aragaz pe hartie de copt si mai lasam la crescut 15-20 de minute. Ungem cu un galbenus + o lingura -doua de lapte. Coacem apoi 20 de minute sau pana s-au rumenit usor deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice (bascute) pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Postat de Constelatialeu

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Iata cum se prepara Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna Aluat : Am scos de seara ouale din frigider. Intr-un castron incapator am cernut faina, am presarat sarea pe margine, in mijloc am...

Citeste continuarea

Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

Postat de Bucataras

Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.  Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2021, 14:48
Felicitari , bascutele arata minunat
la 12.04.2021, 14:49
.... Pentru a fi punctata ,reteta trebuie sa aiba macar 5 poze!!! Deci inca una
la 12.04.2021, 18:21
Buna idee!
la 12.04.2021, 19:26
la 12.04.2021, 19:52
cele mai bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking