Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina
- un praf de sare
- 1 pliculet drojdie uscata
- 100 g zahar
- 3 oua
- 200 ml lapte
- coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Umplutura:
- 500 g urda
- 2 oua
- 130 g zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- 2 lingurite esenta de vanilie
- coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Pentru uns:
- 1 galbenus
- 1 lingura de lapte
- zahar tos
Mod de preparare
Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o lingura, apoi cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Ungem cu putin ulei, marginile vasului in care este compozitia si o lasam la crescut , la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, pregatim umplutura: amestecam urda cu ouale, coaja de lamaie, zaharul (vanilat si simplu) si esenta. Urda mea a fost destul de seaca, asa ca a trebuit sa ma folosesc de mana pentru a incorpora totul.
Dupa ce aluatul a dospit, il turnam pe masa de lucru si il impartim in 10 bucati, aproximativ egale. Luam apoi cate o bucata, o facem in forma de bila si o intindem cu sucitorul astfel incat sa obtinem un cerc cu diametrul de cca. 10 cm. Punem in mijlocul lui aproximativ o lingura si jumatate din urda ( impartiti si umplutura la 10) si taiem aluatul pe care "sade" ca si in imagine ( ca si cum am face o stea cu 6 colturi).
Incepem apoi sa invelim urda cu petale, prima data, petalele cu numar par, apoi cele cu numar impar (ca si numerotarea din imagine).
Asezam branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu amestecul de galbenus si lapte. Preseram deasupra zahar tos si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. o ora, sau pana se rumenesc frumos pe deasupra.
Branzoaicele sunt gata si pot fi servite in orice moment!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|