Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 100 g unt topit
- 1 ou + 1 galbenus
- 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
- 200 ml lapte
- coaja rasa de lamaie sau portocale
Pentru umplutura:
- 500 g branza dulce de vaca
- 2 galbenusuri de ou
- zahar dupa gust
- 2 pliculete zahar vanilat
- stafide (optional)
- coji de portocale confiate
- 1 lingura gris
- + un galbenus pentru uns
Mod de preparare
Aluat: Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.
Umplutura: Frecam galbenusurile cu zaharul si aromele, adaugam branza si o lingura de gris .
Intindem aluatul, taiem patratele, in mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Ungem cu galbenus si coacem 25-30 minute. Pudram cu zahar si servim fara mila.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|