Desert branzoici

Postat de Criss in Dulciuri
18 Feb 2012 | 86389 vizualizari
Desert branzoici

Dupa o scurta absenta (motivata zic eu) am revenit cu niste placinte calde si pufoase, pentru voi!

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie sau portocale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaca
  • 2 galbenusuri de ou
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • stafide (optional)
  • coji de portocale confiate
  • 1 lingura gris
  • + un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Aluat: Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura:  Frecam galbenusurile cu zaharul si aromele, adaugam branza si o lingura de gris .

Intindem aluatul, taiem patratele, in mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Ungem cu galbenus si coacem 25-30 minute. Pudram cu zahar si servim fara mila.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert branzoici

Postat de cristeena20

Desert branzoici

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Desert branzoici sau Boti

Postat de trifadalia

Desert branzoici sau Boti

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2012, 13:48
prima servita
la 18.02.2012, 14:12
ce bine arata
la 18.02.2012, 14:14
OOOOO ce bunatati faci aici.....ce branza a-i folosit mai exact?....
la 18.02.2012, 14:26
tin minte cand eram la scoala generala mancam aproape zilnic se gaseau mereu calzi, de-abia asteptam pauza
la 18.02.2012, 14:44
ce bune una vreau si eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking