Ingrediente
- Pt. aluat :
- 2 kg faina
- 1 cub drojdie proaspata (25g )
- 4 ling. zahar
- 2 lingurite sare
- 1 margarina ( am folosit Rama)
- 100 ml ulei
- 500-600ml lapte caldut
- 4 oua
- 1 ou pt. uns
- Umplutura de varza :
- o varza
- 3 ling. ulei
- sare , piper
- Umplutura de urda :
- 1kg urda
- 3 oua
- marar tocat
- coaja de lamaie
- 2 plic zahar vanilat
- 3-4 ling zahar
- 2 ling gris ( daca e mai apoasa urda )
- Umplutura de branza :
- 500 gr barza sarata / telemea sau ce aveti la indemana
Mod de preparare
Varza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit .
Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie si mararul .
Branza sarata se razuieste intr-un bol.
Aluat :Prima data se face maiaua : Intr-un bol se pune drojdia cu 2 ling. zahar si 100 ml lapte caldut si se lasa vreo 15 min la dospit , la loc caldut .
Intr-un castron incapator se cerne faina si se amesteca cu sarea , se face un gol in mijloc si se pun acolo ouale , 400 ml lapte caldut , restul de zahar ,margarina topita (sa nu fie fierbinte ) , uleiul si maiaua , se amesteca bine in mijloc sa se bata putin ouale si apoi incepem sa incorporam incet din faina de pe margini cu o lingura. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se incepe framantatul cu mainile . Trebuie sa fie un aluat nu foarte tare si sa nu se lipeasca de maini , daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut ( in cazul in care e mai tare ) sau faina ( in cazul in care e prea moale si se lipeste ) . Se framanta bine , sa iasa un aluat aerat. Apoi se lasa la dospit , la loc caldut , 1-2 ore .
Dupa ce a dospit , se i-a cate o bucata din aluat , se intinde , se taie din el patrate ( cat de mari doriti ) , se pune in mijloc umplutura , si se impatura in colturi ( colturi opuse ) . Se pun in tava , pe hartie de copt si se mai lasa putin la dospit ( 15-20 min ) , apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180 grade , cca 20-25 min , in functie de cum se inrosesc .
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|