Branzoici

Postat de andreea_nagy in Prajituri
27 Sep 2014 | 3779 vizualizari
Branzoici

Ingrediente

  • Pt. aluat :
  • 2 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25g )
  • 4 ling. zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 margarina ( am folosit Rama)
  • 100 ml ulei
  • 500-600ml lapte caldut
  • 4 oua
  • 1 ou pt. uns
  • Umplutura de varza :
  • o varza
  • 3 ling. ulei
  • sare , piper
  • Umplutura de urda :
  • 1kg urda
  • 3 oua
  • marar tocat
  • coaja de lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 3-4 ling zahar
  • 2 ling gris ( daca e mai apoasa urda )
  • Umplutura de branza :
  • 500 gr barza sarata / telemea sau ce aveti la indemana

Mod de preparare

Varza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit .

Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie si mararul .

Branza sarata se razuieste intr-un bol.

Aluat :Prima data se face maiaua : Intr-un bol se pune drojdia cu 2 ling. zahar si 100 ml lapte caldut si se lasa vreo 15 min la dospit , la loc caldut .
Intr-un castron incapator se cerne faina si se amesteca cu sarea , se face un gol in mijloc si se pun acolo ouale , 400 ml lapte caldut , restul de zahar ,margarina topita (sa nu fie fierbinte ) , uleiul si maiaua , se amesteca bine in mijloc sa se bata putin ouale si apoi incepem sa incorporam incet din faina de pe margini cu o lingura. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se incepe framantatul cu mainile . Trebuie sa fie un aluat nu foarte tare si sa nu se lipeasca de maini , daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut ( in cazul in care e mai tare ) sau faina ( in cazul in care e prea moale si se lipeste ) . Se framanta bine , sa iasa un aluat aerat. Apoi se lasa la dospit , la loc caldut , 1-2 ore .
Dupa ce a dospit , se i-a cate o bucata din aluat , se intinde , se taie din el patrate ( cat de mari doriti ) , se pune in mijloc umplutura , si se impatura in colturi ( colturi opuse ) . Se pun in tava , pe hartie de copt si se mai lasa putin la dospit ( 15-20 min ) , apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180 grade , cca 20-25 min , in functie de cum se inrosesc . 

 

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoici

Postat de andaoana

Branzoici

Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute. In...

Citeste continuarea

Desert branzoici

Postat de cristeena20

Desert branzoici

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2014, 15:27
la 27.09.2014, 16:39
Mmmm...ce bunatati
la 27.09.2014, 17:06
imi plac
la 27.09.2014, 21:31
la 27.09.2014, 23:16

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking